Verzorging

Stap 1:

Snij de bloemen, vlak voordat u ze in de vaas zet, lang schuin af. Het snijvlak in de bloemen moet vers en groot zijn, op deze manier kunnen de bloemen het best water opnemen. Wanneer bloemen langer dan een paar minuten zonder water hebben  gestaan, droogt de ‘wond’ al uit! Bij het uitdrogen van de wond kan er geen/minder water worden opgenomen door de steel. Het is daarom van groot belang een verse wond te maken, door de bloemen lang schuin af te snijden vlak voor de bloemen de vaas in gaan.

De bloemen moeten absoluut NIET schuin geknipt worden, de vaten worden dan kapot geknipt en de bloem kan dan juist slechter water opnemen. Vindt u het lastig om de bloemen schuin af te snijden? Dan kunt u bij ons in de winkel een bloemensnijder aanschaffen, waarbij u de bloemen makkelijk schuin af kunt snijden.

Stap 2:

Zet de bloemen in een ruime, schone vaas met fris leidingwater.

Stap 3:

Bij het boeket ontvangt u van ons Fairtrade snijbloembloemvoedsel. Voeg het zakje voeding toe aan het water voordat u de bloemen erin zet. Bij het gebruik van snijbloemvoedsel is het meestal voldoende om eenmaal per week het water te verversen, wel dagelijks de vaas bijvullen.

Tips

Zet bloemen nooit in de felle zon of op de tocht.
de bloemen verliezen dan te veel vocht en gaan slap hangen.

Zet bloemen nooit direct naast fruit.
Fruit produceert ethyleengas, wat de veroudering van bloemen versnelt.

Bloemen houden van schoon water en een schone vaas!
Bloemen hebben water nodig. Het is belangrijk de bloemen bij ontvangst zo snel mogelijk in het water te zetten in een schone vaas. Het beste is een vaas van glas, omdat bacteriën hierin moeilijk kunnen hechten. Daarnaast is het belangrijk een vaas zo nu en dan schoon te maken met chloor.

Geen bladeren in de vaas!

Zorg ervoor dat er geen bladeren in de vaas zitten. Bacteriën kunnen namelijk makkelijk vermeerderen op deze rottende blaadjes in het water, hierdoor blijven uw bloemen minder lang mooi. Verwijder daarom altijd het blad dat in het vaaswater zit of hangt.

Slap hangende bloemen oppeppen?

Slap hangende bloemen komen bij iedereen wel eens voor. Dit kan komen doordat de bloem te rauw van de plant is gehaald bij de kweker, waardoor de bloem niet genoeg kracht heeft zich te ontwikkelen tot bloem. Hierbij moet deze dan een handje geholpen worden. De slap hangende bloemen kunt u strak oprollen in een krant en opnieuw schuin afsnijden. Plaats de bloemen vervolgens snel in warm water en laat ze hierin ongeveer een uur staan. Herhaal dit vervolgens na een uur.

Bloemen met een handleiding..

Zonnebloemen zijn juist dorstige bloemen. Zet ze daarom in een volle vaas met warm water. Het warme water is bedoeld om de bloemen een boost te geven en slap hangen te voorkomen.

Tulpen hebben niet veel water nodig, ze gaan dan namelijk erg snel groeien en groeien zo uw vaas uit. Doe daarom een klein laagje water in een vaas met tulpen.

Gerbera’s hebben ook slechts een klein laagje water nodig. Wanneer de bloemen in een boeket zijn verwerkt is het verstandig de vaas wel te vullen tot de helft.

Schaf bloemen aan in vaas

Vindt u verzorging van uw bloemen lastig? Neem dan een vaas mee van thuis en wij plaatsen het boeket voor u op de juiste manier in de vaas. U kunt natuurlijk ook een leuke nieuwe vaas kopen in de winkel, hier hebben we altijd een groot assortiment aan moderne vazen.