Hydroplanten

Hydrobeplanting is verkrijgbaar van klein tot groot en van bijzonder exclusief tot stijlvol simpel. Veelal worden hydroplanten gebruikt omdat deze planten een duurzame, gemakkelijke en bovenal gebruiksvriendelijke oplossing zijn voor meer groen in kantoortuinen en wooninterieurs. Het lijkt ingewikkeld, maar is feitelijk heel simpel. Aan de hand van onze eenvoudige handleiding over hydrobeplanting kunt u heel eenvoudig zelf uw hydroplanten verpotten.

Wat is hydrobeplanting?

Bij hydrobeplanting worden planten op water geteeld. De grond waarin de plant normaal gesproken staat, wordt door een gespecialiseerd proces vervangen door kleikorrels. Deze kleikorrels zijn speciaal voor dit doel ontwikkeld. De planten kunnen hierdoor in een laagje water staan en ontwikkelen zo een ander soort wortel. Dit komt omdat water minder zuurstof bevat dan poreuze potgrond. Deze wortels kunnen toch voldoende zuurstof opnemen, maar zijn minder vertakt en hebben lange fijne haarwortels.

Waarom kiezen voor hydrobeplanting?

Planten maken uw woning of kantoor leefbaar en zorgen voor sfeer en gezondheid. Aan planten kleven echter niet alleen lusten, maar ook lasten. Met hydrobeplanting blijven de lasten tot een minimum beperkt. U hoeft voor het verzorgen van hydroplanten namelijk geen groene vingers te hebben. De watermeter geeft aan wanneer er water moet worden gegeven. De kleikorrels geven dit water vervolgens geleidelijk af. Hierdoor is eens in de vier weken water geven voldoende. Tijdens vakanties hoeft u dus niet naar deze planten om te kijken. Hydroplanten zijn de gemakkelijkste planten die u zich maar kan wensen. Om u geheel te ontzorgen omtrent uw beplanting kunt u bij ons ook een onderhoudscontract afsluiten, dan heeft u er helemaal geen omkijken na.

Goede verzorging van uw hydroplanten

Indien u besluit om hydrocultuurplanten aan te schaffen zijn een aantal zaken onmisbaar:

  • Een inzethoes (tegen doorlekken)
  • Een watermeter (u krijgt er één gratis bij uw bestelling)
  • Hydrokorrels
  • Hydroplantenvoeding

Al deze producten kunt u bij ons bestellen. Daarnaast leveren we allerlei soorten potten in iedere gewenste kleur. Zo kunt u uw hydrobeplanting aanpassen op uw huisstijl.

Voordelen van hydrobeplanting

Hydroplanten zijn iets duurder in aanschaf als grondcultuur, maar ze bieden vele voordelen, waaronder:

  • Langere levensduur
  • Gemakkelijk onderhoud
  • Eenvoudig zelf te planten
  • Schoon
  • Gemakkelijk te vervangen

Wilt u meer informatie of een deskundig advies? Mail dan naar info@bloemsierkunstoxalis.nl of bel naar 073-6410239. Bent u overtuigd van de voordelen van hydroplanten en wilt u deze bestellen voor bij u thuis of op kantoor? Bestel ze dan en geniet nog lang van deze prachtige en duurzame planten.