Bloemsierkunst Oxalis behaalt gouden certificering Barometer

Bloemsierkunst Oxalis over de certificering
Marieke Kuijpers (eigenaresse) zegt erover: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dat hebben wij gedaan door te verduurzamen. Dit certificaat bewijst dat een groot gedeelte van onze inkoop duurzaam is, dus dat wij bijvoorbeeld bloemen met Milieukeur en FairTrade-keurmerk inkopen.

Daarnaast is onze bedrijfsvoering verantwoord. Dat klinkt mooi en dat is het ook. We houden nu dagelijks rekening met milieu en maatschappij én we besparen kosten doordat we nog bewuster omgaan met bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal en energie. Wij zijn als team enorm trots op deze erkenning en hierdoor onderscheiden wij ons als enige duurzame bloemist in ‘s-Hertogenbosch en omstreken.

Barometer Duurzame Bloemist

Samenwerking Fleurop en SMK
SMK streeft naar verduurzaming van verschillende branches en beheert hiervoor diverse certificatieschema’s, waaronder de Barometer Duurzame Bloemist. Jeroen de Zwart, Algemeen Directeur Fleurop: “Dit certificaat bestaat al langere tijd. 22 Fleurop bloemisten in Nederland zijn dan ook al gecertificeerd. Wij willen bloemisten stimuleren en ondersteunen om in hun bedrijfsvoering nog beter rekening te houden met mens en milieu.

De tool die we samen met SMK opzetten, maakt de bloemisten snel duidelijk waar zij staan en op welke punten zij hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren om in aanmerking te komen voor certificering. Als Fleurop willen we mensen een goed gevoel bezorgen. Niet alleen met onze boeketten zelf, maar ook met de manier waarop de boeketten tot stand zijn gekomen.”

Bron: Barometer Duurzame Bloemist

Onze Webshop

Bruidsbloemwerk

Rouwbloemwerk

Zakelijk bloemwerk